Danmark i Afghanistan
– 30 min. om strategien for den internationale og danske indsats i Afghanistan, både den civile og militære.
Filmen Danmark i Afghanistan viser nogle af resultaterne,
men også nogle af de udfordringer og omkostninger, der ligger i indsatsen i Afghanistan. Se filmen her, den varer ca 30 minutter.
Filmen er produceret for Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet.
DVD kan bestilles gratis her.
Afghanistan - bag fronten
Tre film om Danmarks engagement i den civile genopbygning.
Kampen for fred i Afghanistan handler ikke kun om bekæmpelse af Taliban og terror. Skolebyggeri, politiuddannelse og mikrolån er også vigtige våben. Danmark har et meget stort engagement i Afghanistan, både hvad angår det militære og det civile. Anvend disse tre glimrende film for at sætte fokus på den civile genopbygning i landet.
Temaerne i filmene er skole, uddannelse, gadebørn, iværksætteri, korruption og politistyrken. Lad eleverne i grupper eller parvis vælge sig ind på et af temaerne. Derefter kan de se en eller flere af filmene. Brug et par lektioner til at finde flere informationer om temaet både via nettet, biblioteket og telefoninterview. Produktet fremstilles i klassen.
Filmene er produceret for DR af Pedersen & Co Aps, med økonomisk støtte fra Udenrigsministeriet.
Filmene står til rådighed på DVD hos flere danske biblioteker og kan bestilles hjem her.
Andre film
- Film om et Røde Kors Center for krigsskadede i Kabul
- Film om drengen Ali Weera, der drømmer om at få sin egen drage midt i krig og kaos
- Film om bodybuilder i Kabul – et eksempel på kropskultur
Inspiration til undervisning
Afghanistan præsenteret af Moesgaard Museum - sådan lyder titlen på en hjemmeside, som indeholder forslag til undervisningsforløb i samfundsfag, geografi og engelsk eller tværfaglige projekter. Krigens konsekvenser, kvinder i Afghanistan og det skrøbelige demokrati er tematiske eksempler, der har til formål at give eleverne et bredt og nuanceret kendskab til Afghanistan og landets befolkning, samt til det danske engagement i landet. Emnerne på siden er målrettet folkeskolens fællesmål.
Det tilgængelige materiale kan bruges selvstændigt eller sammen med UNESCO-samlingerne, der kan lånes af skoler i Danmark.